ZalogujZałóż konto
Inna Medycyna Ikona

Trucizna na Twoim talerzu… I nie tylko

Wśród popularnych produktów codziennego użytku znajdziemy wiele takich, które mają negatywny wpływ na nasze zdrowie. Większość z nich znajdziemy na półkach w niemal każdym sklepie. Ich powszechność może sprawiać, że wydają się nam one nieszkodliwe. Nic bardziej mylnego: –

Fluor to niezwykle skuteczny środek, który już kilkadziesiąt lat temu wykorzystywano, by ograniczyć ryzyko wystąpienia buntu w społeczeństwie. W tamtym czasie stosowano go głównie w więzieniach. Dziś rządzący propagują regularne stosowanie past do zębów z fluorem, ponieważ pozwala im to wpływać na zachowanie mas. W nagraniu Ryszard Grzebyk przedstawił kilka sposobów, dzięki którym możemy zapobiec negatywnym skutkom fluoru.

Aluminium, stosowane do produkcji m.in. do puszek z napojami słodzonymi. Pierwiastek ten przyczynia się do niszczenia bariery krew-mózg, która odpowiada za ochronę naszego mózgu przed przedostawaniem się czynników chorobotwórczych. W dodatku udowodniono, że przyczynia się do rozwoju wielu chorób takich jak Alzheimer.

Aspartam, czyli niskokaloryczny słodzik, który znajdziemy w większości zero – cukrowych produktów. Jest to kolejna substancja, która potrafi zaburzyć nasz system nerwowy oraz pracę mózgu. W dodatku badania przeprowadzone w USA oraz Wielkiej Brytanii potwierdziły, że na skutek regularnego spożywania aspartamu pojawiają się objawy neurologicznego stwardnienia rozsianego, które ustępują po odstawieniu tej substancji.

Zapraszam do oglądania oraz wyciągnięcia wniosków.

0
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Sprawdź ostatnie treści

Też może Ci się spodobać

Zasubskrybuj kanał RSS