ZalogujZałóż konto
Inna Medycyna Ikona

Dlaczego nie obawiam się raka? Cz. 2 – Co jeść, a czego unikać

Zbyt częsta obecność niezdrowych posiłków w diecie człowieka, ma ogromny wpływ na jego zdrowie. Wiele Polaków nie zdaje sobie z tego sprawy i często sięga po tańsze, niekoniecznie lepsze produkty. Niestety, ale wysoko przetworzona żywność to katalizator do rozwoju chorób nowotworowych. Z tego powodu postanowiłem omówić wraz z Ryszardem Grzebykiem, autorem książki „Rak to nie wyrok” kwestię produktów spożywczych znajdujących się w naszym otoczeniu. W materiale przedstawiliśmy kilka dobrych oraz złych nawyków żywieniowych.

W nagraniu usłyszycie m.in. o:

  • negatywnym wpływie na zdrowie wysoko przetworzonej żywności,
  • popularnych dietach dostępnych w internecie,
  • produktach zakwaszających oraz alkalizujących organizm,
  • domowym przygotowaniu wody do picia.

0
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Sprawdź ostatnie treści

Też może Ci się spodobać

Zasubskrybuj kanał RSS